Woning kopen

Een woning kopen

Het kopen van een woning doen de meeste mensen maar een paar keer in hun leven. Dus als je een huis wilt kopen, dan wil je ook graag dat het goed gebeurt. Het kopen van een woning bestaat namelijk niet alleen uit het bezichtigen en het uitbrengen van een bieding op de woning. Bij het kopen van een woning komt veel meer om de hoek kijken. Daarom adviseren wij en de meeste van onze collega’s ook altijd om u te laten bijstaan door een aankoopmakelaar. Deze kan het verschil betekenen bij de aankoop van uw woning of juist het advies geven om een woning niet te kopen in bepaalde gevallen.

Makelaardij Stroet-Kuipers kan u op de juiste manier bijstaan bij het aankopen van een woning. Wij geven u een goed en objectief advies voor iedere woning, over de juiste waarde, de bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden, juridische regelingen, problemen en gebreken en uiteraard een scherpe onderhandeling voor u voeren, zodat die ene belangrijke koop ook voor u de juiste aankoop zal zijn. Tevens werken wij samen met diverse onafhankelijke hypotheekadviseurs welke u op een juiste wijze kunnen bijstaan in de keuze van de juiste hypotheek.

Bezichtigen

Indien u van onze dienst van aankoopmakelaar gebruik wilt maken, dan nodigen wij u graag uit voor een persoonlijk gesprek om de woning welke u op het oog heeft met u te bespreken. Indien u nog geen woning op het oog heeft is het tevens is het mogelijk om en zoekopdracht bij ons af te geven, wij gaan dan voor u op zoek naar een aantal geschikte woningen aan de hand van de door u aangegeven wensen.

Na het persoonlijke gesprek gaan wij met u de woning of woningen bezichtigen, indien het noodzakelijk zal zijn zullen wij eventueel een tweede bezichtiging inplannen om de zaken 100% goed in beeld te krijgen voor u. U kijkt als mogelijke nieuwe bewoner op een andere manier naar de woning als dat wij dat doen, samen kom je tot een goede beslissing over de woning.  Na deze bezichtiging of bezichtigingen bespreken wij de woning of woningen met u en geven wij u een advies inzake de betreffende woning.

Na de bezichtiging

Indien u na de bezichtiging van de woning nog steeds enthousiast of zelf nog enthousiaster bent dan gaan we met u samen het zogeheten onderhandelingstraject in. Na overeenstemming over de koopsom, opleverdatum en andere details wordt het koopcontract opgesteld. Alvorens u deze ondertekend nemen wij deze zorgvuldig met u door. Op de dag van de eigendomsoverdracht bij de notaris zullen wij voor de overdracht met u de woning nogmaals bekijken en controleren en begeleiden wij de overdracht bij de notaris. Na de ondertekening bij de notaris bent de nieuwe eigenaar van de woning.

Kosten:

Een aankoopmakelaar verdient zichzelf in feite heel makkelijk terug. Voor de volledige begeleiding van de aankoop van uw woning hanteren wij scherpe tarieven welke wij in het eerste gesprek met u bespreken. Deze tarieven kunnen variëren doordat de werkzaamheden per aankoop kunnen verschillen.

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak over  de aankoop van uw woning kunt u contact opnemen met Makelaardij Stroet-Kuipers. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 072-5156788 of 06-29418228.