U wilt een huis kopen in bijvoorbeeld Griekenland, Spanje, Portugal, Frankrijk, België of Duitsland maar u komt alleen sites tegen die u een huis willen verkopen. Betrouwbare informatie over het onderhandelen, de benodigde vergunningen en financiering is nauwelijks voor handen. Voor ons geldt een ander uitgangspunt bij de aan- en verkoop van een (tweede) huis in het buitenland. Wij zien het als onze taak er voor te zorgen, dat de aankoop van een woning in het buitenland voor u een plezierige ervaring betekent, van de zoektocht tot het genieten ervan.

Een woning in het buitenland moet van de zoektocht, via de aankoop tot aan het genieten ervan, plezierig zijn. De waardebepaling, begeleiding bij het onderhandelen, de financiën plannen en een goed juridisch advies zijn zeer belangrijke onderdelen om verantwoord een huis in Griekenland, Spanje, Portugal, Frankrijk, Duitsland of België te kopen. Buiten Europa geldt dit evenzeer.

Als u onbekend bent met de lokale regelgeving, het taalgebruik en wettelijke richtlijnen kan uw droom zomaar in duigen vallen. Schakel daarom deskundige begeleiding in, dat hoeft u niet eens altijd geld te kosten, het kan zelfs geld opleveren! Hoe? Dat leggen we graag aan u uit. Denkt u bijvoorbeeld aan:

 • een lagere aankoopprijs na onderhandeling door een onafhankelijke deskundige die ook gebaat is bij een lagere prijs
 • scherpere offertes voor aanpassingen door bouwtechnisch inzichten kennis van de lokale markten
 • meerdere financieel aantrekkelijke voorstellen door contacten met banken ter plaatse
 • snellere afhandeling van procedures (via de notaris omdat wij exact weten wat er aangeleverd moet worden)
 • bemiddeling betekent dat u zelf niet iedere keer aanwezig hoeft te zijn waardoor u tijd en geld bespaart

Bij het gehele aankoopproces van uw huis in het buitenland kunnen wij en onze lokaal aanwezige collega's u terzijde staan bij:

 • inventarisatie van uw wensen voor een tweede woning of emigratie
 • oriëntatie van een gebied in bijvoorbeeld Griekenland, Spanje, Portugal, Frankrijk, België of Duitsland
 • beoordeling en waardebepaling van het object
 • bouwtechnische keuring en rapportage
 • onderhandeling met de kopende/verkopende partij (makelaar)
 • bouwbegeleiding op een aangekocht terrein
 • juridisch advies
 • financiële planning en advies over hypotheken (ook second opinions)

U als koper hoeft zich geen zorgen te maken over bouwkundige vraagstukken, rechtsverantwoordelijkheden of lokale regelgeving, met een gerust hart kunt u op onze medewerkers vertrouwen. Binnen onze organisatie werken adviseurs, makelaars en vastgoeddeskundigen samen om u als aspirant koper van een (tweede) woning in het buitenland terzijde te staan.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening neem dan contact met op ons op.

Werkgebied van Stroet-Kuipers Makelaardij

Alkmaar, Heerhugowaard, Sint Pancras, Koedijk, Broek op Langedijk, Zuid-Scharwoude, Noord-Scharwoude, Oudkarspel, Heiloo, Bergen, Schoorl, Dirkshorn, Stroet, Tuitjenhorn, Warmenhuizen, Groet, Petten, Callantsoog, Egmond, Limmen, Castricum, Bakkum, Uitgeest, Akersloot, Stompetoren, Ursem, Obdam, Waarland, ’t Veld, Nieuwe Niedorp, Winkel, Lutjewinkel, Burgervlotbrug, Schagen, Schagerbrug, Heemskerk, Haarlem, Assendelft, Wormerveer, Krommenie, Zaandam, Zaandijk, Koog aan de Zaan, Amsterdam