Woning huren

Als u een huis wilt huren en op zoek bent naar een geschikte huurwoning dan zult u ongetwijfeld merken dat er bij het huren van een woning behoorlijk veel komt kijken.

Bijvoorbeeld de juridische uitgangspunten in de huurovereenkomst, mogelijke toeslagen, belastingen en niet te vergeten het steeds wisselende huurrecht in Nederland.

Makelaardij Stroet-Kuipers is al ruim 15 jaar actief in de verhuurbemiddeling en helemaal thuis in het huurrecht, waardoor we voor u een betrouwbare partner kunnen zijn bij het huren van een woning.

Hoe werkt het?

Indien u via Makelaardij Stroet-Kuipers een woning wilt huren dan heeft u waarschijnlijk al een woning gezien op onze website of heeft u elders een woning op het oog.

De procedure van het huren van een woning gaat dan als volgt:
Nadat u via onze website of telefonisch contact met ons heeft opgenomen dan nodigen wij u graag uit bij ons op kantoor om de mogelijkheden van deze woning met u door te nemen. Bij dit gesprek ontvangen wij tevens graag een aantal gegevens / bescheiden van u, te weten:
1.  Kopie van uw paspoort , ID kaart of rijbewijs.
2.  Kopie van een arbeidsovereenkomst.
3.  Kopie van (het liefste) drie recente loonstroken.
4.  Indien  u zelfstandig ondernemer bent dan ontvangen wij graag een kopie van uw meest recente
aanslag inkomstenbelasting  en een kopie van het uittreksel van de Kamer van Koophandel  en uw
laatste jaarcijfers met indien mogelijk een accountantsverklaring.

Tijdens het gesprek op kantoor maken wij met u de afspraak om desbetreffende woning te bezichtigen, het kan zomaar voorkomen dat tijdens dit gesprek blijkt dat er meerdere woningen bekeken kunnen worden. Wij plannen deze bezichtigingen dan graag met u en de eigenaar van de woning in overleg.

Na de bezichtiging:
Indien u na de bezichtiging ook daadwerkelijk de woning wilt huren dan zullen wij daar uiteraard na overeenstemming over de details, een concept van de huurovereenkomst van opmaken.

Deze kunt u voor het ondertekenen rustig doorlezen en desgewenst uw vragen stellen.

Wij maken daarna met u een afspraak voor het ondertekenen van de huurovereenkomst en de daadwerkelijke sleuteloverdracht.

Voordat wij de huurovereenkomst met u ondertekenen dan dient u als huurder de waarborgsom en de eerste maandhuur te voldoen.